Muziek en jeugdherinneringen

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik laatst een blogje schreef over muziek en jeugdtrauma’s? Daarin schreef ik over de enorm goed gevulde kist met singles die ik ooit kreeg van radio discjockey Ferry Maat….en dat mijn moeder die kist heeft weggegooid tijdens een verhuizing. Járenlang (tot vorige week) heb ik gedacht dat ik AL mijn LP’s en singles van vroeger kwijt was. Ik kan me in de afgelopen 25 jaar niet herinneren dat ik ooit nog een LP vanuit mijn jeugd zag.
Maar waar mijn blog al niet goed voor is!

Mijn ouders lazen dit blog dus. Het was eind December en mijn ouders waren in hun huis in Frankrijk en keken elkaar aan en zeiden: “Staat er hier in Frankrijk op het zoldertje niet een hele kist vol met LP’s?”. Die avond kreeg ik een berichtje van mijn ouders dat AL onze platen daar stonden en of ze ze mee moesten nemen vanuit Frankrijk?
Jaaaaa, natuurlijk!
Weer wat later op de avond kreeg ik nog een berichtje van mijn ouders dat ze zelf ook zo blij waren met de oude vondst en dat ze al de hele avond aan het dansen waren op de Beatles.

De groene kist van Ferry Maat is inderdaad weg maar met deze zwarte kist met LP’s van mijn ouders ben ik nog veeeeeel blijer! Dat zijn namelijk mijn jeugdherinneringen.

Mijn ouders kwamen een paar dagen geleden terug uit Frankrijk en brachten de LP’s bij mij.

IMG_1425

De blijdschap werd steeds groter toen ik de kist uitpluisde: Ál MIJN zelfgekochte singletjes zaten er in!! Met mijn eigen centjes kocht ik bijvoorbeeld de onderstaande. Ik was ze allemaal weer vergeten.

IMG_1426

En toen ik mijn U2 albums zag moest ik oprecht huilen van geluk en ontroering.
Mijn vader glom helemaal toen hij mij zo blij zag.

IMG_1427

Het is onmogelijk om alle platen op te noemen die in de kist zitten en de meesten zijn gekocht door mijn vader. Maar deze beschouw ik wel als pareltjes!
Dé bekendste Beatle plaat met dito hoes en wat dacht je van David Bowie? persoonlijk heb ik niet zoveel met David Bowie maar zo toevallig dat díe plaat er nu juist in zit.

IMG_1428

Mijn vader houdt van Country&Western. Vroeger vond ik het vreselijk als hij deze platen opzette. Nu snap ik helemaal waarom hij ervan houdt. De platenhoezen zijn stuk voor stuk prachtig!

IMG_1430

Buddy Holly, John Denver…..als ik aan de muziek van mijn ouders denk; de muziek die mijn jeugdherinneringen kleuren, dan denk ik aan dit.

IMG_1429

En met deze dubbel LP’s van Now this is music ben ik ook heel blij! Back to the eighties!

IMG_1431

En deze….zucht….deze….ik moest alweer een traantje wegpinken toen ik deze zag en hoorde. Ik heb deze plaat he-le-maal grijsgedraaid, vroeger op mijn zolderkamertje. Ongelofelijk dat je na 30 jaar de teksten nog ergens uit een stoffig hoekje in je brein tevoorschijn kunt toveren!

IMG_1432 (2)

Lieve pap en mam, dankjulliewel! Ik ben er zielsgelukkig mee.
En we plannen snel een Plaatjesdraai-avond!

PS..En mam, hiermee heb je het weggooien van de platenkist van Ferry Maat ruimschoots goedgemaakt ;))

8 gedachten over “Muziek en jeugdherinneringen

 1. wietske

  woauwie!! wat een heerlijke vondst!
  de collectie had van mij thuis kunnen zijn….. incluis John Denver en Dolly Parton!
  maar ja, die hebben mijn ouders ook al lang weggegooid….

  Reageren
 2. Bea

  Het doet ons heel erg goed om te zien hoe blij je er mee bent. En Mike is niet minder blij! Fijn dat ze zo goed terecht zijn gekomen.

  Reageren
 3. Jeroen

  Tjonge, wat een vondst! Ik heb al mijn lp’s een aantal jaren geleden weggegeven aan een liefhebber die helemaal uit Groningen kwam om ze op te halen. Geen spijt van (een grammofoon heb ik al jaren niet meer), maar sommige albums roepen toch allerlei herinneringen op. Dat lees ik ook in jouw blog. Fijn dat je je zo kunt laten ontroeren door muziek, zelfs al is het Jim Reeves!

  Reageren
 4. Lydia de Haas

  Hoi Barbara,(voor mij blijf je toch Harrie)
  Wat ben ik blij voor je dat je deze geweldige verzameling weer terug hebt!
  Vele singles en l.p.’s die ik zag heb ik zelf ook ,ach wat heb ik gezwijmeld bij due zoetsappige liedjes en wat voelde ik daarbij gelukkig .
  Ik en Olaf hebben ook al onze singles en l.p.’s nog ,sterker nog we hebben alles meegenomen naar SU ,ik verheug mij er nu al op om dit af te draaien.
  Veel luisterplezier nog en ik geniet van jouw blogjes,hoe kan ik er nog meer lezen ?
  Warme brassa van je ex(collega) uit het warme SU?

  Reageren
  1. Barbara

   Lieve Lydia, wat leuk om een reactie van jou te lezen! Ik ben zo benieuwd hoe het met jullie gaat daar in het verre Suriname. Leuk dat we op FB elkaar kunnen blijven volgen. Hoe je nog meer blogjes kunt lezen? In de zijbalk staan alle linkjes naar andere blogs.

   X

   Reageren
 5. Betty

  Die Now this is music 3 heb ik ook gehad, mn eerste gekregen lp die ik had gevraagd voor kerst, ik was 8 of 9 ofzo! Super zeg, nostalgie op en top! Ik heb ook nog ergens een koffertje met lp’s, grotendeels allemaal toppers die ik van mn moeder ‘leende’! 😉

  Reageren
 6. Evelyn

  Oh! Ja! Het had ook mijn collectie kunnen zijn! Inderdaad heerlijk om even weer helemaal terug te zijn, niet? En is het niet wonderlijk inderdaad, hoe ons brein werk en zo’n enorme database is van muziek. Niet alleen muziek en tekst, maar zelfs het bijbehorende gevoel kun je soms nog terug halen. Geniet er nog lang van!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *