Daar zit een luchtje aan!

Vrouwen en luchtjes….
Ik ken best veel vrouwen die DOL zijn op, al dan niet, dure parfummetjes. Bij elke mood een ander luchtje en bij het snuffen aan elkaar nek weten de meesten meteen te vertellen: “ooooh dat is NOA van Cacharel !”

Ik heb dat niet…nooit gehad ook. Natuurlijk ben ik in de loop van de jaren heus wel eens “verwend” met een “eau de toiletje” maar ik vind de meeste (ik denk allemaal) te overheersend. Zodra ik het spul op-spuit krijg ik koppijn en na een uur ruik ik het zelf niet meer dus voor wie zou ik het gebruiken?
Sommige vrouwen denken waarschijnlijk een ander een plezier te doen met een overdadige hoeveelheid achter de oren. En veel mannen plenzen ’s ochtends geen water in het gezicht maar pure after shave, zo lijkt het… Ik vraag me dan altijd af wat ze proberen te verdoezelen? 😉

Ik hou wél van etherische oliën en hun verschillende mooie geuren. Hier in huis worden olietjes veelvuldig gebruikt. Lavendel om te slapen, sinaasappel voor een fijne sfeer, Thijm als we ons niet zo lekker voelen enz…
Ik ben daarom ook ZO blij met mijn mooie hanger! Het medaillon kan open en door een druppel olie op een klein stukje vilt te doen blijft de geur de hele dag om je heen. Héérlijk! Op deze manier kan je óók je geur aan je mood aanpassen.

Ik vind het nog een mooi sieraad ook!

Jasmijn en Bergamot is een hele mooie combinatie en de geur maakt je warm en vrolijk. Het helpt mij als ik iets minder lekker in mijn velletje zit.

Drupje olie op een stukje vilt…..

Waar ruik jij naar?

Zowel hanger/ketting als etherische olie heb ik bij Weldaad  gekocht. Grytsje ken ik via de ontmoetingsdagen van Antroposofie en het kind en zelden heb ik een vrouw ontmoet die zó passievol over geuren en oliën kan vertellen als zij!

18 gedachten over “Daar zit een luchtje aan!

 1. Jorg

  Kijk dat zijn de leuke onderwerpen, geur! 🙂
  Geur is niet alleen voor jezelf maar om de andere soort te lokken en te verleiden! haha

  Ik hou erg van geur, ook van fijne parfums.(en ik douche elke ochtend:)) De kunst is idd om het zo aan te brengen dat je niet iedereen om je heen om zeep helpt. Zelf parfum maken van etherische olie is ook erg leuk, heb ik pas wat mee geëxperimenteerd. Zelf geur verdampen in huis of in de auto kan erg fijn zijn. Geuren blijven persoonlijk, dus je kan niet iedereen blij maken met hetzelfde gelukkig maar.

 2. Barbaramama

  Kijk DAT vind ik nou leuk….een reactie van The Scentman himself! 😉

  Zelf Parfum maken lijkt me leuk! Is dat moeilijk Jorg?
  Wij vernevelen hier in huis veel met de Yun. Dat is zo’n gaaf apparaat….met rook, licht en muziek erin.

 3. Frambooske

  Weet je, dat heb ik nu nog nooit gezien… tof! Hier staat er ook een verdampertje. En een plukje watte met lavendel in de stofzuiger 😉 dan ruikt het hele huis meteen lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.