Kind kan de was doen

Iedereen met pubers in huis herkent vast het probleem van de vele natte handdoeken.
Zó hang je ’s morgens een hele was met frisgewassen handdoeken buiten aan de lijn en zó ligt de helft van die handdoeken de volgende dag al weer nat in de hoek van de badkamer, of nog erger, op de puberkamer. Gèk werd ik ervan! Hoeveel handdoeken heeft een gemiddeld mens nodig in de week? Ik doe makkelijk 2 of 3 keer met een handdoek na het douchen. Mijn pubers niet. Die gebruiken er 3 per douchebeurt en gooien ze dan van zich af.

IMG_4974

Of er hingen 6 vochtige, klamme lappen te drogen in de badkamer en niemand wist welke handdoek van haar/hem was. Het ‘risico’ lopen dat je per ongeluk de handdoek van je moeder pakt (of nóg viezer: van je stiefvader!) moet je als puber niet willen. Dus uit voorzorg negeer je de handdoeken die al in omloop zijn en grijp je 3 nieuwe.

“Mam, wanneer ga je weer wassen? De handdoeken zijn op!”

Herkenbaar?

De heer des huizes zei al vaker tegen mij: “Waarom geef je ze niet allemaal hun eigen kleur handdoek? Dan koop je er 6 en daar moeten ze het maar mee doen”.
Aanvankelijk leek me dat een beetje rigoureus maar nadat ikzelf voor de tigste keer misgreep (Drijfnat uit de douche komen en de kast leeg aantreffen en dan maar een vochtige handdoek van de badrand grijpen) was ik het zat en ben ik diezelfde dag nog naar de Hema gereden en kocht voor beide dames eigen handdoeken.

IMG_4946

Ik was wel zo aardig om ze allemaal eerst even te wassen anders drogen ze voor geen meter natuurlijk.

We zijn nu een poosje verder en ik ben erg enthousiast over dit project!
De wasmachine draait geen overuren meer, de dames zijn erg zuinig op hun eigen handdoeken (want ze krijgen er maar 3 per week) en heel belangrijk: Ik grijp nooit meer mis en heb een DROGE handdoek!

Fijne dinsdag!

Dit artikel werd geschreven zonder medewerking van Hema. En dat is een gemiste kans voor hen 😉

13 gedachten over “Kind kan de was doen

 1. ilonka

  Wat een Super praktische oplossing! Hier geen puberende meisjes maar met drie kleine jongens ook vaak terugkerend probleem. Ik ga eens kijken of dat hier ook gaat werken. 😘

  Reageren
 2. Kaat

  Ik heb hier lang knijpers met namen op de handdoeken gezet. (ik wou niet onmiddellijk tot nieuwe aankopen overgaan). Dat leek mij een goed idee ‘Je weet dan altijd welke handdoek van jou is’ maar wat bleek : de papa en de dochter verloren altijd de knijper, zoon en ik waren daarentegen super gedisciplineerd.
  Uiteindelijk ben ik ook overstag gegaan voor de kleureneditie. Vooral voor de dochter bleek dat dé uitkomst. Iedere dag douchen en iedere dag 3 handdoeken. In het beste geval eindigden ze in de wasmand (IN de badkamer) maar meestal ergens in haar kamer of op de grond. Ik kreeg ze op 1 week niet eens in 1 wasmachine PLUS de andere gezinsleden zaten plots geheel zonder handdoeken.
  Ze heeft er nu 6 per week (2 hele grote en 4 medium) en that’s it.
  Het scheelt enorm in machines draaien. De handdoeken lijken nu trouwens ook ‘terug te keren’ naar de badkamer. Winst ! Winst ! Winst !

  Reageren
 3. Karin

  Hier een gezin van 6 waarvan 4 jongens. Ook hier heeft iedereen een eigen kleur en het werkt als een tielerelier. Ieder heeft er 3, 1 in de badkamer, 1in de kast en 1 in de was en er wordt 2/3 keer per week een handdoeken was gedraaid ( ook zwemhanddoekem, windsurfhandoeken, keukenhanddoeken). Ben helemaal om en geef mijn tip ook door.

  Reageren
 4. Lola.tixonoffami27

  Absolutely NEW update of captcha solution package “XEvil 5.0”:

  Captcha regignizing of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Hotmail, MailRu, SolveMedia, Hydra,
  and more than 12000 another types of captchas,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can use XEvil 5.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, SERP Parser, GSA SER, RankerX, ZennoPoster, Scrapebox, Senuke, FaucetCollector and more than 100 of other programms.

  Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.

  FREE DEMO AVAILABLE!

  See you later!
  P.S. A Huge Discount -30% for XEvil full version until 15 Jan is AVAILABLE! 🙂

  XEvil.Net

  Reageren
 5. Lolita.tixonovami53

  Perfect update of captchas recognition software “XEvil 5.0”:

  Captcha solving of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Hotmail, Mail.Ru, SolveMedia, Hydra,
  and more than 12000 another categories of captcha,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can use XEvil 5.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, SERP Parser, GSA SER, RankerX, ZennoPoster, Scrapebox, Senuke, FaucetCollector and more than 100 of other programms.

  Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.

  FREE DEMO AVAILABLE!

  Good luck!
  P.S. A Huge Discount -30% for XEvil full version until 15 Jan is AVAILABLE! 🙂

  XEvil.Net

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *