Re: Guilty pleasures

Het volgende blogje is geschreven in de serie:”Spiegeltje,…” En is een antwoord op het blogje (ook wel Spiegeltje genoemd) van Sacha dus lees eerst haar stukje even voordat je verder leest (Sorry about the mess, but we live here )
In deze blogjes schrijven Sacha van “Sorry about the mess but we live here” en Barbara van “Barbaramama” briefjes, zogenaamde Spiegeltjes, naar elkaar over alledaagse herkenbare of minder herkenbare dingen.

——————————————————————————————–

Lieve Spiegel,

1297029772924845

Ik lach me regelmatig suf om mezelf. Zelfspot is mij echt niet vreemd.
Guilty pleasures heb ik uiteraard ook. Sommige guilty pleasures zijn zelfs zo beschamend dat ik ze hier echt niet ga delen. Dat zijn mijn zogenaamde naughty pleasures. Dat hoef ik jou echt niet te vertellen, you know me! Onze lezers zouden maar een raar beeld van mij krijgen als ik hier een opsomming van ga maken.
Mijn brave guilty pleasures moet ik ook zoeken in het televisiekijken. Jij kijkt naar Goede Tijden Slechte Tijden. Dat vinden wij hier thuis echt verschrikkelijk. Zodra wij hier de begintune horen vliegen we met z’n allen bovenop de afstandsbediening en roepen in koor: “ Neeeeeeee!”. Je zou het eens in slow motion moeten zien!
Ik heb het gevoel dat ik één van de weinige Nederlanders ben die nog nooit 1 hele aflevering van die soap heeft gezien.
Mijn pleasure zit ‘m in het stiekem overdag tv kijken want wij hebben de afspraak dat overdag de tv uitblijft. Maar als ik, als toegewijde huisvrouw, ga strijken dan doe ik dat graag voor de buis. Anders verveel ik me rot. Ik kijk dan het liefst naar “ Say yes to the dress”. Erg hè? Maar ik geniet van al die bruiden op zoek naar dé perfecte bruidsjurk met “sweetheart neckline and lots of beading”!
En heel af en toe pik ik een afleveringetje van Koffietijd mee.
Nog meer guilty pleasures? Oke, hier komen ze:

-Als M. nachtdienst heeft en om 22 uur naar zijn werk gaat, de kinderen op bed liggen, schenk ik mezelf een heerlijk “ afzakkertje” in en zeg ik tegen mijzelf “ Proost meid!” Ik geniet van zo’n laat-op-de-avond-wijntje. De stilte en het rijk alleen… en ik slaap er lekker op.

-Als ik alleen thuis ben en ik hoor een lekkere dansplaat op de radio zet ik ‘m hard en dans ik “like nobody is watching’! Héérlijk! En niet alleen lekker maar wat jij met het zingen onder de douche hebt, heb ik met het dansen: ik vind mezelf GOED! Ik maak moves, daar zijn die gasten van So you think you can dance NIETS bij!

-Ik koop soms helemaal voor mezelf alleen een heerlijke Tony Chocolonely reep, verstop hem en neem elke dag een lekker stukje. Stiekem als niemand kijkt.

-Wat ik ook heerlijk vind is om soms van huis te gaan zonder telefoon. Dan ga ik bijvoorbeeld met de hond naar het bos en laat mijn “ lifeline” thuisliggen. Het gevoel helemaal onbereikbaar te zijn geeft me een sensatie van vrijheid! Datzelfde voel ik ook als ik op een vrije dag zomaar plotseling bedenk dat ik naar de kapper wil of wil winkelen…en dat dan ook gewoon helemaal selluf ga doe. Zonder het te melden bij het hoofdkantoor. (Grapje schat!)

-Zingen doe ik ook maar dan in de auto. Ik zie eruit als een brave huismoeder maar van binnen huist er een heuse hardrocker in mij. In de auto zet ik graag een Metallica cd knoerdhard aan, trek een heel gemeen hoofd (wenkbrauwen naar beneden en neus optrekken en onderkaak iets naar voren) en zing ik alles mee!
Vooral dat hoofd is belangrijk voor de juiste sfeer. Ik kijk dan regelmatig in mijn achteruitkijkspiegel en zing tegen mezelf. Seek and distroy en Nothing else matters!

Er zijn beelden van….

I got something to say

Het hebben van guilty pleasures maakt het leven leuker toch? Tegenwoordig delen mensen alles op social media. De grens tussen je eigen binnenwereld en de buitenwereld lijkt steeds vager te worden. Alles moet gezegd, meningen moeten gedeeld, iets voor jezelf houden lijkt moeilijker te worden. Wat is er dan heerlijker dan een klein onschuldig geheimpje met jezelf hebben?

——————————————————————————————–
Benieuwd waar bovenstaand blogje een antwoord op was? Kijk dan snel op Sorry about the mess, but we live here en vergeet vooral geen reactie achter te laten; hier en bij Sacha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *