Run sister….Run!

Toen ik halverwege April begon met hardlopen had ik mezelf als doel gesteld om uiteindelijk 5 km te kunnen lopen. Om de welbekende stok achter de deur te hebben schreef ik me in voor Ladies Run op 21 Juni. Nu moest ik wel.
Sinds die 15de April heb ik niet stilgezeten. Ik loop nu ongeveer 3x per week 5 kilometer. En ik heb zelfs ook al 7 km hardgelopen. Heerlijk vind ik het!
Maarrr, het gaat heus niet vanzelf. Om 3x in de week te gaan moet ik mezelf blijven motiveren. Ik kan vaak redenen genoeg bedenken om niet te hoeven gaan lopen. Te druk, te spierpijn, te moe, te regen, te warm, teveel gegeten, te geen zin…..
Straks, bij de Ladies run, loop ik samen met vrouwen vóór vrouwen.(Pink Ribbon) Ik vind het een mooie gedachte om met mijn gezonde lijf te rennen voor vrouwen waarvoor Gezondheid niet vanzelfsprekend is.
Vandaag ging m’n 5 kilometer ook weer niet vanzelf. Vooraf moest ik mezelf er echt toe zetten. Een whatsapp gesprekje met Jasmijn zorgde voor de juiste stimulatie.
Jasmijn is een vriendinnetje; een mooie dappere vrouw, die haar hele leven al dagelijks tegen beperkingen, grenzen en blokkades, aanloopt. Zeg maar gerust ROLT want Jasmijn zit in een rolstoel. Ik zei tegen Jasmijn dat ik mezelf zou moeten doodschamen omdat ik lui op de bank hing en eigenlijk geen zin had om hard te lopen. Hoe kan je zonder schaamte tegen iemand, die nooit kan lopen, zeggen dat je geen zin hebt om je ene been voor de andere te zetten? Vervolgens zei ik tegen haar: “ Ik ga me nú omkleden en ik ga verdorie die 5 kilometer lopen speciaal voor JOU! Jasmijn zei heel droog: “ Rare, waarom?”
Ik antwoordde: “ Gewoon omdat het kán!
Omdat IK kan!
Daarom!”

Dus ik ging.
Tijdens het hardlopen liep ik tegen mijn eigen grenzen aan. Het was drukkend warm, mijn benen voelden zwaar aan maar de gedachte aan Jasmijn sleepte me naar de 5 kilometer.
Bedankt Jas, jouw vastberadenheid en doorzettingsvermogen in het dagelijkse leven zorgde vandaag voor de juiste motivatie!
image

image
En toen bedacht ik me hoe mooi het is om elke keer als ik hardloop het niet alleen voor mezelf te doen maar ook voor een andere vrouw. Een vrouw waarbij de dingen op dat moment ff niet vanzelf gaan. Dus wie weet neem ik jou de volgende keer mee in mijn gedachte 😉

110 gedachten over “Run sister….Run!

 1. Barbara

  Wat ontzettend mooi lieve Bar… ik zal nooit kunnen hard lopen maar ik kan wel lopen dus moet ik lopen.. en net Tessa lopen is zoveel leuker 😉
  Topper… xxx

  1. Barbaramama Bericht auteur

   De volgende keer (over een dag of 2) als ik ga hardlopen neem ik jou mee in gedachte lieve Barbara. Dit bedoelde ik nu….de wetenschap dat jij nooit zal kunnen hardlopen, of je benen gebruiken zoals jij dat zou willen, motiveert mij om door te gaan. Te vieren en waarderen dat ik het kán!

 2. Froukje

  Geweldig hoe je dat omschrijft. Het is een geweldige sport, waarin je jezelf geregeld tegenkomt. Vooral in het motiveren om te gaan inderdaad. Goed dat je dit zo aanpakt.

 3. Chantal

  Wat een mooie gedachte, een mooi gebaar. Een betere motivatie is er bijna niet denk ik.
  Ook ik loop hard en het gaat soms zeker niet vanzelf. Na een Marikenloop (5km) en een Zevenheuelennacht (7km) in 2014 lag ik de eerste drie maanden van dit jaar volledig stil vanwege klachten in rug en nek. Na een hoop fysio en rusig opbouwen liep ik vandaag weer voor het eerst 5km: mennn wat voelt dat goed.
  Soms moet je iets zien, horen of meemaken om te realiseren dat niks vanzelfsprekend is, zeker niet je gezondheid, en dat je er zuinig op moet zijn. Maar vieren dat iets kan is nog veel beter!
  Dank voor je mooie blog, ook ik zal de volgende keer iemand in gedachten nemen!

  Groetjes Chantal

 4. Pingback: good opening line on tinder

 5. Pingback: dating sims free

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.