Run sister….Run!

Toen ik halverwege April begon met hardlopen had ik mezelf als doel gesteld om uiteindelijk 5 km te kunnen lopen. Om de welbekende stok achter de deur te hebben schreef ik me in voor Ladies Run op 21 Juni. Nu moest ik wel.
Sinds die 15de April heb ik niet stilgezeten. Ik loop nu ongeveer 3x per week 5 kilometer. En ik heb zelfs ook al 7 km hardgelopen. Heerlijk vind ik het!
Maarrr, het gaat heus niet vanzelf. Om 3x in de week te gaan moet ik mezelf blijven motiveren. Ik kan vaak redenen genoeg bedenken om niet te hoeven gaan lopen. Te druk, te spierpijn, te moe, te regen, te warm, teveel gegeten, te geen zin…..
Straks, bij de Ladies run, loop ik samen met vrouwen vóór vrouwen.(Pink Ribbon) Ik vind het een mooie gedachte om met mijn gezonde lijf te rennen voor vrouwen waarvoor Gezondheid niet vanzelfsprekend is.
Vandaag ging m’n 5 kilometer ook weer niet vanzelf. Vooraf moest ik mezelf er echt toe zetten. Een whatsapp gesprekje met Jasmijn zorgde voor de juiste stimulatie.
Jasmijn is een vriendinnetje; een mooie dappere vrouw, die haar hele leven al dagelijks tegen beperkingen, grenzen en blokkades, aanloopt. Zeg maar gerust ROLT want Jasmijn zit in een rolstoel. Ik zei tegen Jasmijn dat ik mezelf zou moeten doodschamen omdat ik lui op de bank hing en eigenlijk geen zin had om hard te lopen. Hoe kan je zonder schaamte tegen iemand, die nooit kan lopen, zeggen dat je geen zin hebt om je ene been voor de andere te zetten? Vervolgens zei ik tegen haar: “ Ik ga me nú omkleden en ik ga verdorie die 5 kilometer lopen speciaal voor JOU! Jasmijn zei heel droog: “ Rare, waarom?”
Ik antwoordde: “ Gewoon omdat het kán!
Omdat IK kan!
Daarom!”

Dus ik ging.
Tijdens het hardlopen liep ik tegen mijn eigen grenzen aan. Het was drukkend warm, mijn benen voelden zwaar aan maar de gedachte aan Jasmijn sleepte me naar de 5 kilometer.
Bedankt Jas, jouw vastberadenheid en doorzettingsvermogen in het dagelijkse leven zorgde vandaag voor de juiste motivatie!
image

image
En toen bedacht ik me hoe mooi het is om elke keer als ik hardloop het niet alleen voor mezelf te doen maar ook voor een andere vrouw. Een vrouw waarbij de dingen op dat moment ff niet vanzelf gaan. Dus wie weet neem ik jou de volgende keer mee in mijn gedachte 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *