ANWB-echtpaar

Vorig jaar fietsten Lief en ik wel eens een stukkie. Gewoon hier in de buurt. Verder weg fietsen kon eigenlijk niet want Lief fietste op een ouwe Gazelle waarvan de laatste versnelling het niet deed en ik op m’n, overigens érg coole, oud Hollansche opoefiets mét rek voorop maar die loodzwaar trapt. Stiekem droomden wij ervan om onze relatie naar een hoger nivo te tillen door mooie toerfietsen aan te schaffen en vaker “samen eropuit” te gaan op de fiets. Nét als Brigitte Kaandorp waren wij stiekem erg jaloers op de zogenaamde “ANWB-echtparen” die op hun unisexfietsen, in hun unisexwindjacks samen een vooraf uitgestippelde route fietsen. Dat hij dan de fietsen alvast klaarzette, de banden oppompte en de navigatie instelde terwijl zij dan ondertussen de broodjes smeerde en de koffie in een dubbelwandige thermoskan deed. Héérlijk!

Mocht je het stukje van Brigitte Kaandorp niet kennen, neem dan alsjeblieft even de tijd om onderstaand filmpje te kijken. dan begrijp je meteen wat onze droom was.

Afijn, om een lang verhaal kort te maken: Lief en ik kochten vorige week 2 prachtige toerfietsen om onze droom waar te maken.
Hoe simpel kan het leven zijn! Gewoonweg gelukkig zijn met 2 fietsen, vrije tijd en elkaar.
Oja, én broodjes en koffie 😉

Foto 04-09-14 14 53 10

Je komt op plekken waar je nog nooit van je leven bent geweest, terwijl het zo dichtbij je huis is.

Foto 04-09-14 14 52 07

Foto 03-09-14 11 24 08

Foto 04-09-14 14 52 25

Foto 03-09-14 11 24 24

Foto 04-09-14 14 52 03

Foto 04-09-14 14 52 21

(letten jullie even op de bijpassende fietstas ; ) )

Foto 03-09-14 13 02 52

Foto 04-09-14 14 52 17

Je zou het niet zeggen als je zo naar al die relaxte foto’s kijkt, maar we hebben die dag 53 km gefietst! Wijk-bij Duurstede-Cothen-’t Goy-Houten-Schalkwijk-Houten-Werkhoven-Langbroek-Doorn-Maarn-Maarsbergen-Leersum-Broekhuizen-Wijk bij Duurstede.

Vroeger vond ik het suf. Doelloos fietsen. Nu kijk ik al weer uit naar de volgende fietstocht samen. Ik moet eerlijk bekennen dat wij langzaam transformeren in een ANWB-echtpaar. De volgende stap is een fietsrek voor achterop de auto zodat we héél Nederland kunnen ontdekken op de fiets.

Nu alleen nog lid worden van de ANWB 😉

19 gedachten over “ANWB-echtpaar

 1. Sacha

  Oh liefje…dus dát is wat ons te wachten staat… Wij zijn voorzichtig begonnen met een hund, ook al best ANWBerig 😉

  Reageren
 2. Anabel

  Erg leuk om jullie ANWB verhalen te lezen! Het idee dat ik meer dan 50 km ga fietsen….., ben er geloof ik nog niet aan toe….
  Na aankoop van deze mooie fietsen , moeten jullie natuurlijk weer wat sparen voor zo’n fietsenrek. Maar, je moet toch wat te wensen overhouden?!
  Veel fietsplezier!
  Liefs Anabel

  Reageren
 3. grietje

  Heerlijk! Wij kunnen ook zo genieten van fietsen, zeker nu we de auto de deur uit hebben gedaan. Zo nemen we ook regelmatig onze vouwfietsen mee op pad in de trein dan kun je echt overal komen.

  Reageren
 4. Mirjam

  Haha, het enige dat er nog aan ontbreekt is de 2 voor 1 jas van den ANWB! Heerlijke foto’s, het Grote Genieten spat er van af!

  Reageren
  1. Barbaramama Bericht auteur

   Ja precies, bijstellen die doelen in je leven! Om uit te komen op pure simpelheid.
   Uuuh ik ben van de broodjes en manlief van de App’s dus ik heb geen idee eigenlijk. Volgens mij was dit een app van Fietsroute ofzo.

   Reageren
 5. Jeroen

  Ik was rond mijn dertigste al zo truttig! Heerlijk toch, rondtoeren in ons fraaie land? Ik doe ook nu nog steeds niets liever! En dat je zelfs op de fiets nog een mooi kleedje aantrekt, is gewoon vertederend.

  Reageren
  1. Stans

   He Barbara….als ik die foto’ s zo zie was je bijna bij mij op de koffie beland enuh…..nu nog wel allebei zo’ n unisex campingsmoking aanschaffen he:)

   Reageren
 6. Sanderijn

  Heeeeerlijk! Burgerlijk en er trots op! Wij ook hoor, ik kijk er naar uit dat de kindjes wat groter zijn en lief en ik er wat vaker met z’n tweeën op uit kunnen. Fietsen staat dan hoog op het lijstje. Maar wij mogen ook graag een eind wandelen. Maar dus niet, nimmer, nooit in matchende kleding. Sprak zij hoopvol 😉

  Reageren
 7. Daan

  eh… ging ervan uit dat Mw Kaandorp de draak stak met die unisex anwb koppels… ironie, enzo… en ik was het altijd met haar eens, dat ik liever doodging dan een helft van een anwb-stel te worden… nou ja, Barbara, als jij er maar plezier in hebt, he? 🙂

  Reageren
 8. Todayjoday

  Haha,…een prachtig stukje hoor!
  Een fietsenrek is echt niet truttig het is trouwens heel handig helemaal in de stad.
  Geen gedoe naar het zoeken van een parkeerplaats met ook nog die belachelijke hoge parkeerprijzen.
  In een vreemde stad fietsen is echt ontzettend leuk. Echt doen hoor!
  Ik fiets wel op een Johnny en partner op een omafiets. Allebei op dezelfde fiets dat durven wij nog niet aan,.., hahaha .
  Groet!

  Reageren
 9. Gracia

  hahaha, nou dat ziet er goed uit hoor! Blijf maar lekker fietsen, Nederland heeft prachtige plekken en fietspaden. Boeiuh…dat je dan een anwb-echtpaar bent/wordt. En och, dan match je toch gewoon je sokken niet die dag?! haha Veel plezier met fietsen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *