Shop till we drop!

Kleine kinderen worden groot!
En dat betekent dat er weer gewinkeld moet worden.
Gisteren ging ik al met Merlijne shoppen. En vanavond is Juliëtte aan de beurt voor een nieuwe gardarobe.
Winkelen met allebei tegelijk doe ik niet meer. WAT een stress zeg! Ookal zijn ze 12 en 14 jaar…ik word mesjokke van het ge-“mama-mama-mama-mama-mamaaaaa”! Ik kom handen, ogen en oren te kort als ik met beide meiden op pad ga. Ik sjouw me een breuk. Ik sta te hannesen met 6 plastic tasjes in mijn handen om de goede maat uit een té vol rek te vissen. Ondertussen loopt het zweet over mijn rug en word mijn humeur er niet beter op.

DSC_0017

Dusss, ga ik voortaan met maar 1 kind winkelen. Véél relaxter!
Alle tijd om tussen de rekken te neuzen en te passen zónder dat je zusje overbodige aandacht opeist. 😉

En alle tijd om écht te genieten van het winkelen.
Ik zie ineens weer de mooie panden waarin de winkels zijn gevestigd. Ik zie ineens weer de mooie verzorgde etalages. En ik zie ineens weer de mooie kleuren in de kledingrekken.
“Mindfull winkelen” heet dat 😉

Jeanasohn.blogspot.com

Nu ik dit schrijf moet ik ineens weer denken aan de mooie serie die ik volgde op tv.
De serie heet “Mr Selfridge”. De tv serie is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse Harry Selfridge die de warenhuisketen Selfridge&co oprichtte. Prachtig om te zien hoe het concept “warenhuis” vanuit Amerika hier in Europa (Engeland) vorm kreeg.
Wat we nu heel normaal vinden, vonden ze toen erg vooruitstrevend. Vrouwen die zélf gingen winkelen en de keus hadden uit wel 5 verschillende jurken!

mr-selfridge-02_gq_3jan13_b_1445x878

Zoals vroeger gaat het niet meer maar als ik op de roltrap van de V&D sta kan ik me goed inbeelden hoe het vroeger was.
Nu vinden we het heel normaal dat we alles onder één dak kunnen vinden. En eerlijk gezegd hou ik daar wel van!

Heb jij nog winkeltips?
Waar koop jij kleding?
Welke stad is het leukst om te winkelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *