Rommelkok

Koken vind ik best leuk. Koken voor vrienden of familie bijvoorbeeld. Vaak simpel te maken gerechten en het smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan 😉
Wat extra aandacht besteden aan de tafel. Mooie borden, karafje water met citroen en munt, glaasje wijn erbij om het af te maken. Je kent het vast wel. Héérlijk!

Eten klaarmaken daarentegen…..ik heb er nog nét geen hekel aan zullen we maar zeggen.
Ik maak dus duidelijk onderscheid tussen Koken en Eten klaarmaken.
Eten klaarmaken doe ik doordeweeks, als we met z’n vieren zijn. Spapa, mama en de kindjes.
Manlief wil Hollansche kost: Aardappelen, vlees, groente en een zjuutje….toetje ná en Meneer is tevreden. “Heerlijk gekookt Coby”, zegt hij dan….. (Geen idee wie Coby is).
Jongste dochter houdt daar ook van, maar die is zowiezo dol op eten dus bij haar is het al snel goed.
Oudste is een ander verhaal. Altijd een slechte eter geweest. En nu ze bijna 13 is eet ze nog steeds de hoeveelheid van een 2-jarige en in een tempo van een escargot! Manlief ergert zich daar vreselijk aan. Mij kan het niet schelen omdat ze gezond is, genoeg brood en fruit eet en omdat ik Gezelligheid aan tafel belangrijker vind dan borden leeg. Aan Hollandsche kost heeft ze de grootste hekel. Aardappelen krijgt ze bijna niet weg. En eerlijk gezegd…..ik ook niet. Ik eet het wel maar om nu te zeggen dat ik hou van AardappelsVlees&Groente…..neuh. Ik vind dat echt  kost voor landarbeiders. Ik voel de aardappelen en vette jus zó mijn heupen opzoeken en daar voor altijd blijven zitten omdat ik niet op het land werk!
Ik eet het liefst Pasta’s, rijst, Wokgerechten of Gegrilde groente.

Echt waar, als ik alleen zou wonen zou ik ZO anders eten dan dat ik nu doe. En dat vind ik gek. Deze gedachte houdt me al een tijdje bezig. Waarom zou ik NU niet eten wat ik graag eet?
Nou, het antwoord is simpel: omdat ik Lief geen plezier zou doen met Kikkererwten, Bulgur, Vegetarisch of een Odin-groente-en-Fruit-abonnement! En ik heb geen zin  om verschillende gerechten te maken elke avond. Dus eten we minstens 3 keer per week Hollandsche kost en verder rommel ik maar wat aan. Ik noem mezelf een echte Rommelkok.
Dat past trouwens heel goed bij het rommelleven dat wij leiden. Lief en ik hebben allebei wisselende diensten, en we hebben óm de week de kinderen (co-ouderschap) dus de samenstelling aan tafel (of op de bank met bord op schoot) is steeds weer een verrassing. De samenstelling óp tafel trouwens ook 😉

Wat ik het ALLERlekkerste vind, eten we alleen als Lief avonddienst heeft en ik alleen met de kinderen eet…….Pasta!

Nodig:
-Tagliatelle
-Mini-tomaatjes
-spekblokjes
-1 ui
-bakje roomkaas
-creme fraiche
-1 teentje knoflook
-zakje rucola sla.
-Peper en zout

eventueel extra: zongedroogde tomaatjes

Hoe?: 
Ui, knoflook en spekblokjes bakken. Creme fraiche en roomkaas toevoegen en roeren tot een gladde saus. Tomaatjes door de helft snijden en aan de saus toevoegen. Naar smaak peper en zout toevoegen. Saus zachtjes laten pruttelen. Tagliatelle koken en afgieten. Saus en tagliatelle samenvoegen en dan de rucola er voorzichtig doorheen roeren.

Eet smakelijk!

Wat eten jullie vanavond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *