Rommelkok

Koken vind ik best leuk. Koken voor vrienden of familie bijvoorbeeld. Vaak simpel te maken gerechten en het smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan 😉
Wat extra aandacht besteden aan de tafel. Mooie borden, karafje water met citroen en munt, glaasje wijn erbij om het af te maken. Je kent het vast wel. Héérlijk!

Eten klaarmaken daarentegen…..ik heb er nog nét geen hekel aan zullen we maar zeggen.
Ik maak dus duidelijk onderscheid tussen Koken en Eten klaarmaken.
Eten klaarmaken doe ik doordeweeks, als we met z’n vieren zijn. Spapa, mama en de kindjes.
Manlief wil Hollansche kost: Aardappelen, vlees, groente en een zjuutje….toetje ná en Meneer is tevreden. “Heerlijk gekookt Coby”, zegt hij dan….. (Geen idee wie Coby is).
Jongste dochter houdt daar ook van, maar die is zowiezo dol op eten dus bij haar is het al snel goed.
Oudste is een ander verhaal. Altijd een slechte eter geweest. En nu ze bijna 13 is eet ze nog steeds de hoeveelheid van een 2-jarige en in een tempo van een escargot! Manlief ergert zich daar vreselijk aan. Mij kan het niet schelen omdat ze gezond is, genoeg brood en fruit eet en omdat ik Gezelligheid aan tafel belangrijker vind dan borden leeg. Aan Hollandsche kost heeft ze de grootste hekel. Aardappelen krijgt ze bijna niet weg. En eerlijk gezegd…..ik ook niet. Ik eet het wel maar om nu te zeggen dat ik hou van AardappelsVlees&Groente…..neuh. Ik vind dat echt  kost voor landarbeiders. Ik voel de aardappelen en vette jus zó mijn heupen opzoeken en daar voor altijd blijven zitten omdat ik niet op het land werk!
Ik eet het liefst Pasta’s, rijst, Wokgerechten of Gegrilde groente.

Echt waar, als ik alleen zou wonen zou ik ZO anders eten dan dat ik nu doe. En dat vind ik gek. Deze gedachte houdt me al een tijdje bezig. Waarom zou ik NU niet eten wat ik graag eet?
Nou, het antwoord is simpel: omdat ik Lief geen plezier zou doen met Kikkererwten, Bulgur, Vegetarisch of een Odin-groente-en-Fruit-abonnement! En ik heb geen zin  om verschillende gerechten te maken elke avond. Dus eten we minstens 3 keer per week Hollandsche kost en verder rommel ik maar wat aan. Ik noem mezelf een echte Rommelkok.
Dat past trouwens heel goed bij het rommelleven dat wij leiden. Lief en ik hebben allebei wisselende diensten, en we hebben óm de week de kinderen (co-ouderschap) dus de samenstelling aan tafel (of op de bank met bord op schoot) is steeds weer een verrassing. De samenstelling óp tafel trouwens ook 😉

Wat ik het ALLERlekkerste vind, eten we alleen als Lief avonddienst heeft en ik alleen met de kinderen eet…….Pasta!

Nodig:
-Tagliatelle
-Mini-tomaatjes
-spekblokjes
-1 ui
-bakje roomkaas
-creme fraiche
-1 teentje knoflook
-zakje rucola sla.
-Peper en zout

eventueel extra: zongedroogde tomaatjes

Hoe?: 
Ui, knoflook en spekblokjes bakken. Creme fraiche en roomkaas toevoegen en roeren tot een gladde saus. Tomaatjes door de helft snijden en aan de saus toevoegen. Naar smaak peper en zout toevoegen. Saus zachtjes laten pruttelen. Tagliatelle koken en afgieten. Saus en tagliatelle samenvoegen en dan de rucola er voorzichtig doorheen roeren.

Eet smakelijk!

Wat eten jullie vanavond?

21 gedachten over “Rommelkok

 1. Zaanse Zolder

  Hahaha wat een geweldig verhaal en ozo herkenbaar 😉 Ik heb ook zo een man die van aardappelen houdt en ik… houdt er juist niet zo van… ben ook meer van de rijst en pasta. Dat gerechtje van jou ga ik onthouden, lekker snel en gemakkelijk en dus ook prima voor een sportdag hier.
  Vanavond eet ik…. nasi, dat ga ik vanmiddag al klaar maken zodat we ná de voetbaltraining snel kunnen eten.

  Reageren
 2. Renske

  Zo herkenbaar Bar! Ik zou gewoon kunnen leven op soep,salade,fruit, couscous enz. Manlief heeft het liefste in ieder geval iets van een flink stuk vlees op z’n bord anders voelt hij zich net een konijn 🙂

  Reageren
 3. Sanderijn

  Ohoho dat klinkt lekker zeg. Dat gaat hier op het menu! Ik heb geluk met een man die vroeger thuis, in zijn doodnormale reguliere thuis, ook al dingen at als gierst. Weinig vlees. Wel veel aardappels, maar die kwamen uit eigen tuin en moeten dan wel op natuurlijk. Dus gelukkig geen herkenning hier 🙂
  Wij eten vanavond, jawel, gierst met een uitje en wat kaas, en spitskool.

  Reageren
 4. Mars

  Hahaha dat zeg ik ook wel eens bij mijn ouders thuis; hij was weer lekker Coby! Is van een reclame, maar van welke….dat weet ik dus ook niet meer 🙂

  Ik ben fan van aardappelen met een lekker donkere vleesjus 🙂

  Reageren
 5. Irène

  Wij eten overigens ‘pasta makreel van Alie’.
  Met pasta, makreel, lenteui, komkommer, appel en crème fraîche.

  (Ja, ik vernoem recepten naar degene van wie ik ze kreeg. Grote kans dat bovenstaand gerecht te boek gaat als pasta Barbara! Want ik ga hem zeker eens proberen.)

  Reageren
 6. todayjoday

  Wij zijn gelukkig allemaal van de pasta en rijst behalve zoon 2.
  Omdat hij achterloopt in de groei is het voor hem juist goed een stevige Hollandse pot tot vervelens toen van de rest.
  Dit klinkt lekker ,..ga het van de week nog maken bedankt voor de tip.

  Reageren
 7. Karin - The F Girl

  Heerlijk, ik ben ook verzot op pasta. Al houd ik ook wel van aardappelen. En van hartige taarten. En van zoet. En hartig. En rijst en brood en wok. Ik geloof dat ik een beetje een smulpaap ben 😉

  Vanavond eten we hier een kerriequiche, met gehakt, boontjes, tomaatjes, vruchten en veel ui en knoflook. En daarbij een frisse salade met noten en kaas

  Verdorie. Nu heb ik net mijn lunch op. En nu heb ik alweer trek…

  Reageren
 8. huis tjokvol

  zoo herkenbaar,ik vind koken vreselijk maar ja het moet,en ik hou ook het liefst van pasta,heerlijk,of gewoon brood,ik weet nog niet zo goed wat ik vanavond eet,ik denk simpel soep met stokbrood.

  Reageren
 9. Mariël

  Ik heb zo’n hekel aan koken dat mijn man het altijd doet. Lucky me! Vandaag staat spinazie met aardappels op het menu. Voor de kinderen en man met vissiticks en voor mij een valess en natuurlijk een eitje erbij uit eigen kip!
  Je pasta lijkt me heerlijk!

  Reageren
 10. Belinda

  Ik zou ook het liefst elke dag een lichte pasta eten, liefst vegetarisch met lekker veel groente (of sla)
  Man eet ook het liefst stevige kost, met veel vlees en zoonlief lust alleen een beetje kip. Komt nog bij dat ik dodelijk allergisch ben voor gigantisch veel eten, het mag een wonder (h)eten dat ik wat op tafel krijg ’s avonds 😉
  Vanavond is dat jasmijnrijst, kip en maïskolf. Klaar!

  Reageren
 11. petra

  Klinkt als een heerlijk weg-hap-menu! Enne één keer per week mag jij jouw favoriete menu koken hoor…Wie weet wennen ze er aan en gaan ze het lekker vinden?! En anders zullen ze een ritje patatboer moeten doen.. 😉

  Reageren
 12. Evelyn

  Jahaa! Ik snap exáct wat je bedoelt..! Alleen: ik heb hier drie van die kieskauwers aan tafel zitten! Bleeh! Ik probeer heusch ook wel eens wat, maar ja ik ben a. geen keukenprinses (ahum) en b. áls ik dan eens iets probeer, meestal in het weekend of zo, als het hier qua eten toch rommelt enzo, dan kijken de heren mij lief en knikkend aan: eet maar lekker mam/ Eef, ik neem wel een boterhammetje. Aaargh! En om nu voor me, myself en I te gaan koken, en de mannen zélf iets te laten fabriceren (wat ze overigens wel regelmatig doen hoor) nee, dat vind ik ook een bietje overdreven. Zónde!! Maar: ik blijf hoop houden, je weet nooit of er nog een wonder geschiedt.

  Reageren
 13. tisv@nJikkes

  Wat een heerlijk verhaal!!
  Wij eten heel gevarieerd thuis en het fijnste daarvan is dat manlief altijd kookt!!! Hij beleeft daar veel plezier aan en dat gun ik hem natuurlijk 😉
  Vanavond hebben we nasi gegeten, met satéstokjes, atjar en kroekkroek (Jikke taal).

  Reageren
 14. Lorecreatief

  Oh zo jammer! Op dat gebied komen Robin en ik perfect overeen: als het maar géén aardappelen zijn, zijn wij content! Tajine, wok, pastaschotels, rijstschotels, noedels, alles behalve patatten, dat laatste komt maar af en toe op ons bord. Nu ik kan wel met je meeleven, ons keuken was nog niet klaar toen we verhuisden en hebben we een jaar meegegeten met mijn schoonouders, ook zo’n patattenliefhebbers (allè Vlaamse kost liefhebbers: vlees, patatten en groentjes uit blik of glas). We waren content toen ons keuken eindelijk af was 😉

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *