Herfstvakantie

“Mama, ik HOU zo van de herfst omdat ik het sfeertje altijd zo fijn vind” zei jongste gisteren toen we samen in bad zaten. Ik ben het met haar eens. Na de zomer (welke??) waarin we vooral buiten willen zijn; uitbundiger zijn; genieten van het licht hebben we deze herfstvakantie vaak nodig om even pas op de plaats te maken en De omslag te maken. Mijn kinderen zijn opgegroeid met mijn antroposofische kijk op de kringloop van het jaar; namelijk dat wat buiten in de natuur gebeurt óók binnenin onszelf gebeurt. Niks zweverigs aan….vinden wij 😉
Zo vinden wij het ook héél normaal om dát wat buiten in de natuur (of in de kringloop van het jaar) gebeurt, zichtbaar te maken op onze seizoenstafel. De kinderen noemen het de “kijktafel” omdat ik ze al heel jong leerde dat deze tafel niet om mee te spelen is maar om naar te kijken.
Nu mijn kinderen ouder worden (en ik na de verhuizing eigenlijk geen plekje had gemaakt) raakte de seizoenstafel een beetje op de achtergrond. Tot vandaag……..ik had ineens weer de behoefte aan “de buitenwereld binnen”.

 Naast alle slaapfeestjes, dagjes zwemmen en spelen (jongste) of chillen (oudste) met vriendinnen genieten we deze vakantie vooral van THUIS

Even een weekje niets hoeven.
Geen school
Geen huiswerk
Geen wekker
Geen bus 
Geen broodtrommels
Geen speelafspraakjes

Maar gewoon de tijd nemen zoals ie komt……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *