Appeltaart bakken

Merlijne’s Appeltaart (samen met nichtje Danique):

Ingrediënten:



420 gram zelfrijzend bakmeel


240 gram Roomboter


180 gram bruine of witte basterdsuiker


1 ei


zout


6 grote goudreinetten


100 gram suiker


kaneel

Rozijnen

Materialen:


Springvorm 24 cm Bakpapier

..Bereiden


Goudreinetten schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Suiker,rozijnen en kaneel door de appels mengen.






Minstens een uur afgedekt laten staan.






Deeg bereiden: Zelfrijzend bakmeel, boter, (in kleine stukjes) basterdsuiker, ei en zout kneden tot een samenhangend geheel. Het makkelijkst gaat het in een keukenmachine met grote kneedhaken. Deeg weer even in de koelkast leggen tot het weer wat harder is geworden. Dit is om het wat makkelijker te kunnen verwerken. Oven voorverwarmen op 180 graden. Ondertussen de springvorm bekleden met bakpapier en de randen invetten met boter. Neem de helft van het deeg en rol het uit tot een lap van een halve centimeter dik en bedek hiermee de bodem van de vorm. Nu met weer de helft van het overgebleven deeg de randen bekleden. (Mag ook lekker dik zijn) De uitgelekte appels in de springvorm doen en deze goed aandrukken. Dan de rest van het deeg uitrollen tot een lap van een halve centimeter en hier dunne reepjes van snijden. De reepjes kruiselings verdelen over de appelvulling. Eventueel nog bestrijken met ei. De vorm op het rooster in het midden van de oven plaatsen en de taart in ongeveer 1 uur gaarbakken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *