Volle maan

Ik heb iets met de maan.

a3aff43fdc39228b19f2284925b851d2

Voor mij is de wetenschap dat de maan invloed heeft op al het levend wezen hier op aarde, vanzelfsprekend. Als ik bijvoorbeeld wel eens zeg: ” Pff, ik voel dat het weer volle maan gaat worden” word ik soms raar aangekeken. Of er wordt vol onbegrip gevraagd: “Ja hoor, hoe kun je DAT nou voelen?”.

Nou, gewoon, aan mijn lijf, aan mijn humeur, aan de manier waarop mensen op me reageren.

Zo ben ik bijvoorbeeld al zo lang ik het me kan herinneren, √°ltijd ongesteld met volle maan (too much information? ūüėČ )
De dagen v√≥√≥r volle maan voel ik me onrustig, niet al te vrolijk, beetje weemoedig maar heb ik het gevoel alsof ik op allerlei manieren ” afgeremd” wordt. En dat beschouw ik als de kracht van de maan want je schijnt de dagen voor volle maan maar beter geen beslissingen te moeten nemen of veranderingen door te kunnen voeren. Gewoon ademhalen, zitten waar je zit en wachten tot de krachten weer afnemen….

Als de maan al zo’n grote invloed heeft op al het water op aarde: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan, waarom zou het dan onzin zijn dat de maan ook een grote invloed heeft op onze vochthuishouding? De mens bestaat tenslotte voor een overgroot deel uit water.

11207376_10204691805875262_7521843216733044807_n

De verschillende maanfases hebben allemaal hun eigen invloed op ons. Je kunt het wat mij betreft totaal negeren (je kunt namelijk volgens mij prima een leven leiden zonder alle kennis over de maan), je kunt ook je leven helemaal inrichten rondom de maan (neem bijvoorbeeld de mensen die helemaal into de bio/dynamische landbouw zijn en zich richten op de maan/zaaikalender. Elk gewas gedijt weer goed bij een andere maanfase, zaaien en oogsten gebeurt volgens een maanschema) óf je kunt (en dat doe ik) leven met een enorm respect voor de maan en de krachten die de maan heeft, Doorstaan,Voelen en Beleven.

Vanavond is het volle maan. Sterker nog, op het moment dat ik dit nu typ (19:21) is de maan op haar volst. Helaas zien we niets door het dikke wolkendek. Veel mensen zullen denken: Als ik niks zie, dan is het er ook niet.

Maar ik voel wel beter…..

Ik wens My Sisters vanavond een fijne Volle maan ceremonie <3 <3 (volgende keer ben ik er wél bij!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *