Seasons~ Winter

Buiten voelt het steeds meer als winter.
Vanmorgen tijdens mijn dagelijkse wandeling met de hond kreeg ik een halve slappe lach van de meerkoeten die ineens óp het water liepen. Eentje zakte door het dunne laagje ijs. Hij schrok en ging kopje onder. En mij kon je wegdragen!

image

Toch vind ik al die meerkoeten, eenden en zwanen er altijd wat triestig uitzien in dat ijskoude water. Vanmiddag ga ik terug met een zak oud brood om ze te voeren.

En ook aan de vogels in de tuin wordt gedacht.
Ik sneed 2 appels door de helft en nam van allebei de helft mét het stokje. Met een bakvormpje stak ik uit het midden een hartje en vulde die op met pindakaas. Ik strooide wat muesli en lijnzaad erover en hing ze op onder de veranda.

Eet smakelijk vogeltjes!

image

Meer Seasons zien? Klik dan Hier

6 gedachten over “Seasons~ Winter

 1. Jeroen

  Tjonge, wat een werk steek je erin! Ik kuier morgen wel even langs de plaatselijke tuinspecialist om daar zo’n vogelvoederbolletje te scoren. De eenden alhier krijgen aandacht en brood genoeg. Toch heeft het soms iets wrangs als zo’n woerd ligt te bibberen op een halve meter van het vogelasiel, dat aan het parkje grenst. Zo’n arrogante buizerd zit er dan heerlijk centraal verwarmd naar te kijken. Hij wel.

  Meerkoeten hebben mijn aandacht niet zo. Ik vind ze stom. Alleen als ze heel klein zijn, dan vind ik ze wel aandoenlijk. En als ik zo’n jonkie zie, denk ik steevast aan de verraste uitroep van mijn stiefdochter, jaren geleden: ‘Kijk pap, een meerkalfje!’

 2. Barbaramama Bericht auteur

  Ach, gefabriekte vetbollen doen het net zo goed denk ik 😉
  Meerkoeten vragen zelf veel aandacht met hun stomme getoeter. Ik vind ze wel aandoenlijk.

  Hahaha meerkalfje! Briljant!

 3. jenske

  ik vind meerkoeten geweldig en moet altijd lachen om de enorme nesten die ze in het voorjaar bouwen met dan zo’n ukkig vogeltje erop. Grootheidswaanzin 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *