Home sweet home…the end!

Home sweet home

“Gluren bij de buren” is leuk!

Omdat er zoveel moois te zien is op allerlei blogs, vergeten we vaak hoe fijn en gezellig ons eigen huis is. Elk huis heeft zijn eigen sfeer en iedereen heeft wel plekjes of voorwerpen die de moeite waard zijn om te laten zien. Een win-win situatie: Jij laat jouw huis van binnen en buiten zien en anderen kunnen fijn legaal gluren 😉

Iedere maandag staat mijn blog in het teken van Home sweet home en plaats ik foto’s van één bepaalde plek uit mijn huis.
Ondertussen doen er al heel wat bloggers mee en groeit de lijst met deelnemers elke week weer. Ontzettend leuk! Wil jij ook meedoen? Dat kan. Laat dan een reactie achter op mijn Home sweet Home blog van die week en vul je gegevens in in het SimplyLinked kadertje. Op die manier is het makkelijk en simpel om bij elkaar te gluren!

De deelnemerslijst op mijn blog wordt zó lang dat het voor mij niet meer bij te houden is wie nog wel en wie niet meer actief meedoet elke week. Daarom gaat die lijst verdwijnen en werk ik voortaan met SimplyLinked.

Bovenstaande schreef ik al weer een paar jaar geleden. Ik ben met “Home sweet home” begonnen omdat ik gek ben op “Binnenkijken”. Ik heb het niet van een vreemde. Mijn overgrootmoeder ging ’s avonds, als het donker werd, een blokje om om stiekem door de gordijnen bij mensen naar binnen te gluren. Mijn oma deed dat ook. Gewoon een stukje wandelen in de buurt en dan bij mensen naar binnen kijken. Mijn eigen moeder is ook al zo’n nieuwsgierig aagje en gek op interieur. Want daar gaat het “bij ons in de familie” om he; om interieur. Wij bespieden geen mensen, maar bankstellen, lampen en behangetjes.
Vroeger, in de tijd van mijn overgrootmoeder en oma, bestonden er nog geen internet of glossy’s zoals VT-Wonen of 101-Woonideeën. Om bij mensen naar binnen te gluren moest je dus écht letterlijk gluren bij de buren.

In de laatste Flow stond een artikel over de Paumes boekjes. Japanse binnenkijkboekjes. In het Japans geschreven dus onleesbaar voor de gemiddelde Europeaan maar de foto’s van verschillende interieurs zijn prachtig en met oog voor detail gemaakt.

Foto 16-09-14 09 16 49

Foto 16-09-14 09 17 07

Foto 16-09-14 09 17 19

Ik werd er door gegrepen.Prachtig vind ik de boekjes! Maar het zette me ook aan het denken over mijn eigen “Home sweet home” initiatief.
Ik ben HSH ooit begonnen omdat ik het leuk vind om bij elkaar naar binnen te kijken (afijn, ik beschreef het Hier ) en toen ik nog blogde via Blogger ontstond er een lánge lijst met andere blogs die ook meededen met Home sweet home. Ik had meer dan 200 volgers. Elke week gluurden we bij elkaar naar binnen en dat was LEUK!
Sinds Bloglovin lijkt het wel of er nog maar weinig mensen mijn blog weten te vinden voor de Home sweet home. Momenteel zie ik 45 volgers via bloglovin. Waarschijnlijk is dat niet representatief voor het échte aantal volgers, maar toch….
Home sweet home heeft voor mij de langste tijd gehad. Het gaat er namelijk niet om dat ik nou zo nodig mijn eigen interieur wil laten zien 😉
Ik zal heus nog wel eens een blogje maken met de tag Home sweet home maar dat zal niet meer elke maandag zijn.
Ik wil alle trouwe Home sweet home volgers en bloggers bedanken dat ze bij mij naar binnen wilden gluren…en ik dat bij hen ook mocht!

11 gedachten over “Home sweet home…the end!

 1. Roos

  Vond het leuk om bij je binnen te kijken en een tijd lang anderen een kijkje in ons huis te gunnen! Ik zit niet op Bloglovin’ maar wel degelijk een trouw lezer van je blog. 😉

  Groetjes, Roos

 2. Readkapke

  Joh…. Ik begrijp het wel hoor, bij mij gaat het bloggen in het algemeen ook minder/anders sinds bloglovin (en instagram), maar nu ik weer een rondje maak wordt ik toch wel erg blij van allerlei blogs dus ik zet door, ook met home sweet home :-)!

 3. Annagreet

  Ik vond het erg gezellig bij jou thuis, in ieder geval. Snap je wel, maar ga zelf lekker door met zo nu en dan een home-sweet-homepje, ook omdat het mij zo lekker aan het opruimen zet :). Zelf vind ik het ook maar lastig, de versnippering van blogger en bloglovin, en mis ook zicht op volgers. Regelmatig twijfels om te stoppen, maar eigenlijk doe ik het toch lekker voor mezelf. Dus waarom zou ik?

 4. SLOTXO

  Before making each investment, have the player SLOTXO plan their play. Set the desired profit target in the game. In addition to planning to play the game, the slot also offers good promotions to players to use as well as promotions. Slots Get Free Credits Promotions that will increase investment credit to all players. Deposits will be increased immediately.

 5. Ginana

  สนุกกับเกมออนไลน์ slot pg ได้อย่างปลอดภัยนแล้วที่นี่ ตัวเกมถูกออกแบบได้อย่างเป็นอย่างดี ให้ความรู้สึกเสมือนหลุดเข้าไปอยู่ในเกมจริง ๆ อย่าพึ่งเชื่อหากยังไม่ได้ลองเล่นเกมกับเรา สามารถเข้าทดลองเล่นเกมทั้งหมดได้แล้วที่เว็บ pgslot.bar พร้อมให้บริการตลอด 24 ชั่วโมง.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.