LEEFtijd

Op de Flow scheurkalender van vandaag; 17 januari 2014, staat:

“Sommigen zijn oud op hun achttiende,
anderen pas als ze negentig zijn.
Tijd is iets wat mensen zelf bedacht hebben.”

Yoko Ono948718b1b7930ba6d8e7150346e6ecb5

Over zulke uitspraken denk ik dan na gedurende de dag.
Het is natuurlijk waar dat mensen zelf de term “Tijd” hebben bedacht. Maar we geven er verschillende betekenissen aan. Meestal geeft Tijd de periode aan waarin iets moet gebeuren. Schooltijd is de tijd dat je op school zit. Werktijd is de tijd die je op je werk doorbrengt. Koffietijd is de tijd die je hebt om koffie te drinken. Examentijd is de tijd waarin je examen doet. Allemaal heel logisch dus. Afgebakende periodes. Er zit een begin en een duidelijk eind aan.

Maar wat nu als mensen naar je LEEFtijd vragen?

Geven we dan niet allemaal keurig aan hoeveel tijd we al hebben gehad? Van geboorte tot aan het moment dat deze vraag gesteld wordt?

Je kunt iemand dus beter vragen: “Wat is je ge-leefde tijd?”.

Dus als iemand mij in de toekomst vraagt wat mijn LEEFtijd is dan antwoord ik: “Dat weet ik niet maar ik hoop zo lang als mogelijk!”.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend en een héle lange LEEFTIJD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *