What kills my creativity

Ik heb bewust mijn socialmedia-en-internet-activiteiten op een laag pitje gezet. Het was nodig.
Allemaal leuke dingen hoor maar de tijd en de energie die ik steek (uuuuh stak) in forummen, twitteren, Facebooken, Pinteresten, bloggen, nog meer twitteren…..kan (uuuh kon) ik moeilijk omzetten in gewone real-life-energie. Ik weet niet of het een herkenbaar gevoel is maar úren ideeën opdoen op Pinterest en dan vervolgens zelf tot NIETS komen…maar wél de creativiteit in jezelf voelen borrelen…

Tijd voor actie. Of eigenlijk geen actie dus. De rust voelen in mezelf. Vertrouwen op mijn eigen creativiteit in plaats me te vergapen aan die van anderen (die dat waarschijnlijk ook bij wéér anderen hebben gezien….) Het is zo makkelijk om je te laten meeslepen met de “hypes” van dat moment.
Eropuit met mijn camera…in plaats van te blijven watertanden bij de foto’s van anderen! Fotograferen is een grote hobby van me. Ik heb een prachtige spiegelreflexcamera waar ik nog een hoop mee moet leren. Waarom pak ik dan áltijd mijn Iphone om plaatjes te schieten? Lekker makkelijk, lekker snel…maar vooral om de plaatjes dan te Instagrammen en te delen.

Zo heb ik ook al tijden weer zin om te haken maar het haakt verrekte lastig met een laptop op schoot 😉

Dusssss laste ik een Twittervakantie in, stopte ik met het moderatorschap op Antroposofie en het Kind (waar ook een Twitteraccount aan vast zat), zette ik een ander forum waar ik regelmatig kom op een laag pitje en halveerde zo’n beetje mijn “vrienden”lijst op Facebook. Ik voel me een stuk lichter!
Ik heb bewuste keuzes gemaakt. De komende weken mag ik van mezelf Facebooken-met-mate, Instagrammen-met-mate, Pinteresten-alleen-’s avonds en bloggen-wanneer-ik-wil (ik moet natuurlijk wel een plekje hebben om al ijn creativiteit te laten zien he) 😉

Ik heb mijn haaknaald weer uit het vet gehaald en haakte dit…
Photo 05-07-13 10 44 45

Ik ben bezig met een nieuw projectje. Het is een kadootje voor een speciaal iemand. Ik verklap nog niet voor wie….

13 gedachten over “What kills my creativity

 1. daan

  Heel goed Bar!
  Ook ik zwaaide af bij A en K en wat was dat een goede beslissing, wat een ruimte!
  Pinterest doe ik eens per week en minder
  Bloggen wanneer ik wil
  en twitteren als het zo uit komt

  Ik koester mijn vaste virtuele vriendinnenplekken zoals dit mooie Barbaramamahuis.

  Fijne vakantie en ik ga ook mijn haaknaald eens opzoeken!
  x

  Reageren
 2. Suzan

  Ontzettend herkenbaar Bar!
  Ik voel me dan ook nog eens tekortschieten door al dat moois van anderen, terwijl ik zelf ook moois kan maken.
  Ik doe met je mee! (vooral FB is een tijdslurper)
  X

  Reageren
 3. Sigrid

  Ook ik herken het…gelukkig heb ik het twitteren niet ontdekt en dat laat ik ook maar zo 😉
  Deze week heb ik een haakboek uit de bieb gehaald en ben het haken weer gaan oppakken. Het was helemaal weggezakt maar oh wat lijkt het mij fijn om straks voor de tent (zonder wifi) lekker te haken. En iets uit een boek leren ipv het www is ook erg leuk!

  Fijne ontspannen vakantie voor jullie!

  Reageren
 4. Marcha

  Herkenbaar hoor! Ik zit steeds overal te klikken om te kijken of er weer iets nieuws is verschenen..pfff vermoeiend!
  Twitter gebruik ik eigenlijk alleen voor de motorsport nieuwtjes. Pinterest gebruik ik nauwelijks en Instagram zit ik (nog) niet op…ik ken mezelf een beetje en ik weet dat het me veel tijd zou kosten…hoewel Instagram me wel leuk lijkt 🙂 Lastig!! Want er is inderdaad ook zoveel leuks te vinden…maar ik word er ook hebberig van…en lamgelegd door zoveel creativiteit…

  Reageren
 5. Mike

  Heel goed lieverd dat je tijd voor jezelf neemt en dat je socialmedia even met rust laat. Ontwikkel jezelf en inspireer vooral jezelf, want je bent zo leuk en je kan zoveel leuke dingen 😉 Enuhhh ik hou van vrouwen die haken, lekker burgerlijk. 😉 X

  Reageren
 6. Jane

  Ik ben afgelopen week aan het afkicken geweest en vanaf volgende week helemaal geen Forum, FB en Twitter meer. Alleen Bloggen en af en toe Pinterest en Instagram. Ik voel nu al de ruimte, heerlijk. Heb een fijne vakantie lieve Barbara, geniet van de ruimte. Ik kijk uit naar al je mooie foto’s. Kus.

  Reageren
 7. todayjoday

  Goed zo!
  Ik doe helemaal nergens aan mee, dus geen facebook , hyves, twitter (weet niet eens hoe dat moet) pinterest instgram enz enz.
  Ik zou er dood moe van worden in mijn hoofd,… hahaha ja echt!.
  Met bloggen ben ik ook anoniem( hoop ik althans) . Er is maar één persoon die weet dat ik blog en ik weet het van haar.
  Zelfs partner weet niet eens wat ik doe in blogland, en heeft gelukkig ook nog nooit wat van mij gezien.
  Zo lekker is dat ., je blijft toch wel bloggen hé! PLEASE? Jij bent de eerste waar ik een volger van ben geworden.
  Ben benieuwd je afkickverschijnselen ,….toi toi toi.
  Groet ,

  Reageren
 8. Readkapke

  Heeeeel herkenbaar. Ik ben al een paar keer gaan minderen, maar het komt toch steeds terug. Blogger en Instagram, dat zijn momenteel de grootste tijdvreters. Ik heb nog niet zo lang een smartphone en dan ben je er de hele dag mee bezig merk ik, daar moet ik ook wat aan gaan doen!! Jij succes en een fijne vakantie?!

  Reageren
 9. Petra

  Herkenbaar, en goed om keuzes te maken en wat bewuster om te gaan met al die tijdslurpers, hoe leuk ze ook zijn. Succes, en geniet van de rust!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *