Home sweet home

Vensterbankprobleempje….


Een kijkje naar de achtertuin.
Ik ben erg blij met zoveel lichtinval door de ramen. En nóg blijer met de openslaande deuren.
Máár….de vensterbankjes vind ik een aanfluiting. Ze zijn gelukkig al verbreedt zodat ik er wat spullen op kan zetten. Ik weet niet wat ik (niet) heb met vensterbanken hoor maar ik versta de kunst denk ik niet om er wat leuks van te maken. Wat me in de rest van het huis aardig gelukt is, mislukt steeds op die gekke plankjes….namelijk SFEER.Ik hou niet van planten, ik hou niet van té veel rommeltjes, ik hou niet van symmetrie (ik zie nu op de foto dat de 2 houten vazen tóch iets van symmetrie brengen…per ongeluk)
Rechts. Op zich, los van elkaar, best leuke spulletjes toch? Een heel lief knuffelkaarsje, een retro (nog goed werkende en graag gebruikte) puntenslijper, houten vaas en (oké….heel dom en burgerlijk) glazen waxinelichtdingetje.
Links. De meer ZEN/Spirituele afdeling met houten vaas, antroposofisch vormgegeven houten beeldje met mineraal en waxinelichtje erachter, daarnaast de Yun (vernevelaar voor etherische olie met LED verlichting en new age muziekje)
Maar al die (afzonderlijk van elkaar) leuke spullen, vind ik BIJ elkaar gezet weer een rommeltje.

Misschien komt het ook doordat ik spullen vaak mooier uit vind komen met een witte achtergrond. En nu, tegen de achtergrond van de tuin, komen de dingen niet tot z’n recht.

Kortom, ik weet niet zo goed wat ik met m’n vensterbankies aan moet. Tips en ideeën zijn welkom!

Wil je ook meedoen? Laat dan een berichtje achter en dan zet ik je erbij in de sitebar hier op mijn blog.

HIER  kan je lezen over het ontstaan van Home sweet home

26 gedachten over “Home sweet home

 1. stoffieleut

  Heel begrijpelijk hoor, ik hou ook niet van planten:)
  Tja heel gek is dat!!
  Ik heb 2 hele grote glazen vazen op de vensterbank staan met dikke takken van de pas gesnoeide bomen.
  Zet ze helemaal vol en zo past het ook weer bij het uitzicht naar de tuin.
  Groetjes van stoffieleut.

  1. Barbaramama

   Wat ik daar het nadeel van vind is dat ik elke avond de rolgordijnen naar beneden moet doen en die takken dan in de weg staan. Ik heb niet zo’n zin om elke avond (en ochtend) eerst de hele boel te verplaatsen.

 2. Liene

  Hele mooie spulletjes – ik heb het ook niet zo op vensterbanken … ik geloof dat ik ze gewoon leeg zou laten, of op de ene vensterbank een verzameling vazen of zo (lekker allemaal op elkaar gepropt) en de andere vensterbank dan leeg … Fijn uitzicht heb je overigens op luierstoelen en een fijne picknicktafel! Fijne week!

 3. Karin

  Heb je al eens geprobeerd om de spulletjes niet zo verspreid neer te zetten, maar meer in groepjes, als collecties? Of om bijvoorbeeld een rechthoekig dienblad-achtig iets te nemen en daar een en ander op te zetten? Op die manieren kun je wat meer samenhang creeren en lijkt het al gauw wat minder rommelig.

  Succes! En nu lekker genieten van het mooie lenteweer 🙂

 4. Kris

  Helemaal herkenbaar. Ik ben nu de plantjes uit mijn klas een opknapbeurt aan het geven thuis (ze kregen geen water meer 🙁 ) Dus ik heb nu allemaal van die verschillende gekleurde potjes met allemaal stekjes in mijn vensterbank staan haha!

  Misschien kun je een gordijntje erachter maken? Leuk gehaakt? Zoiets wat je vroeger ook had maar dan nieuwerwets?

 5. Readkapke

  Keten, als in bouwketen ofwel pipowagens…. Enneh ja ik ken het probleem ook. Ik las eens in de krant over de ziekte van deux, alles twee bij twee. Vreselijk vind ik dat. Wij hebben voor één groot raam waar allemaal planten naast elkaar staan en twee hoge ramen naast elkaar waar in het midden één grote pot voor staat, stiekem ook wat symetrie met daarnaast wat rommeltjes. Ben nu redelijk tevreden. Jij succes met alle tips die je al kreeg en nog gefeliciteerd met je dochter!

 6. Sigrid

  Wat herkenbaar! Ik krijg altijd het idee bij anderen dat die het precies in hun vingers hebben om iets moois van hun huis/vensterbank te maken. Iets wat mij maar niet lijkt te lukken (en ik besteed er waarschijnlijk te weinig tijd aan ;-).
  Ik vind je vensterbank wel mooi, dus ik zou zeggen: laat het lekker allemaal zo staan!

 7. Maureen

  Eigenlijk herken ik het zo.
  Hier een oud huis, dus allemaal heel smalle vensterbankjes, waar dus….helemaal niets op staat 😉
  Met als voordeel dat de kleintjes er dan ook niets af kunnen stoten…

 8. Nana

  Wat er staat is wel ontzettend leuk!! Ik hou enorm van houten voorwerpen (én van symmetrie). 🙂 Zelf heb ik alleen één smal vensterbankje in de keuken voor de rest drie ramen met een richeltje van 3 cm (waar net niks op past) en de rest zijn ramen tot op de grond. Poetst lekker makkelijk, dat wel. 😉

 9. *MaDiBue*Handicraft*

  Tja gelukkig heb ik maar 1 venster bank om me druk over te maken.Nepplantjes(ideaal)en 2 kandelaars.Klaar.
  Misschien eens andere dingetjes in de vensterbank proberen?Je hebt vast wel wat:)
  Fijne avond.Ga mijn HSH zo plaatsen.X

 10. sandra

  Ik heb geen tips voor je, want mijn vensterbank is een rommeltje van planten, kinderspeelgoed en wat frutsels. Ik vind jou vensterbank er wel leuk uit zien, het straalt rust uit. Het is een leuk doorkijkje van woonkamer naar tuin.

 11. Maaike

  Hoi, wat heerlijk die deuren!!
  Tja, je “probleem” (waar hebben we het over..) is heel herkenbaar!
  Ik zag gelijk nóg bredere vensterbanken voor me. Radiotor weggewerkt achter een mooi schermpje. En dan kussentjes erop, heb je een leuk zithoekje op je vensterbank! In het zonnetje, mmmm! En dan je leuke spullen meer in een groepje erbij. Volgens mij is dat sowieso rustiger en minder rommelig.
  Succes ermee!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

 12. BIEN MAAKT

  Haha ik heb geen vensterbanken 🙂
  Planten houden ook niet van mij geloof ik!!
  Stapel kussens vind ik ook altijd leuk,en zoiezo niets in het midden!
  Succes met schuiven de komende dagen haha.

 13. Sonja

  Heerlijk he, zo’n lente-zonnetje?!

  Ik houd niet zo van vensterbanken die erg gestyled zijn, maar een beetje sjeu / leven op de vensterbank kan geen kwaad. Zelf heb ik een kaart-lampje staan met steeds een andere ansichtkaart erin, een vetplant in een oud melk-kannetje, een bos bloemen én zo nu en dan een stapeltje tijdschriften. Is zo’n lampje niks voor jou?

 14. Debora

  Wat een goeie! Ik ben ook altijd aan het nadenken hoe ik de vormgeving van de vensterbank eens aan zal pakken. Al die tips helpen echt. Ik kan jou alleen niet helpen, ik hou nammelijk erg van planten en heb nu ook een vaas vol met takken die ik elke avond en elke morgen versjouw. En toch ben ik er nu wel blij mee: mensen kijken minder naar ons, maar naar de planten en ik heb een beetje buiten binnen. Succes!

 15. Deborah

  IBij ons lopen de ramen tot op de grond, dus geen vensterbank probleem ;-).
  Misschien is het leuk om de twee houten vazen naast elkaar te zetten, op de Zen-vensterbank?

 16. tisv@nJikkes

  Via maarnietvangrijs kom ik op jouw blog terecht. Ik ben net zelf een blog begonnen en wil graag meedoen aan Home Sweet Home.
  Ideeën voor je vensterbank heb ik (nog) niet ipv daarvan zal ik een foto van onze vensterbank op mijn blog plaatsen (nadat de accu van mijn fototoestel weer is opgeladen :-))

 17. De Merle

  Als je het meer groepeert lijkt het niet zo rommelig.
  Zet bijvoorbeeld een paar mooie spullen bij elkaar op een mooi dienblad, dan “horen” ze bij elkaar. De rest van de vensterbank kan dan lekker leeg blijven, heel “zen” En idd, geen symmetrie..:)
  Succes!
  Groetjes,
  Karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *