BV gezin…of eenmanszaak?

Er wordt regelmatig neerbuigend gedaan over “Het huishouden doen” , zoals hier thuis wel wordt gezegd “Een beetje stoffen, een beetje zuigen…en de rest van de dag lekker koffiedrinken met je zus”.
Jaja, en WIE zorgt ervoor dat die koffie in huis is? En wanneer spreek ik af dat mijn zus komt koffiedrinken? Juist, als ik door weer en wind mijn kind op school breng, het contact onderhoudt met de juf, als me en passent nog wordt gevraagd of ik mee kan helpen als klasse-ouder met het kerstontbijt en een moeder me vraagt of haar kind ‘smiddags alsjeblieft met ons mee mag….
Als ik dan op mijn fiets stap, op weg naar huis…naar de hond die zit te wachten op een lange wandeling en zijn eten, roept mijn zusje :”Zal ik zo even een bakkie komen doen?”  Gezellig!
Thuis aangekomen eerst de hond “doen”, snel een wasje erin, de ontbijtboel opruimen, stoffen, stofzuigen…….”Tring”…mijn zusje. Als we koffie zitten te drinken belt Lief vanaf zijn werk en vraagt wat ik aan het doen ben…..;)
Het huishouden-en-ik  zijn nooit echt vrienden geweest.  Als je Rommelkont opzoekt in het woorden-boek dan staat er een foto van mij.  Zou het dan Karma zijn dat ik nu nét een man tref die niet tegen rommel kan? Elk huisje heeft zijn kruisje en Het Huishouden is ons kruis zeg maar….
In de afgelopen 4,5 jaar heb ik écht mijn houshoudelijke leven gebeterd. Mensen die mij goed kennen verbazen zich tegenwoordig écht over de orde en netheid in Huize Barbaramama. Ik heb ondervonden dat een béétje structuur écht geen zeer doet en dat een béétje opgeruimd huis rust brengt in je hoofd. Maar beter dan dat ik nu doe gaat het ‘m niet worden… This is the best i can do.
Omdat Het huishouden toch regelmatig een irritatiefactortje is hier, en ik nog steeds  het gevoel heb ernstig tekort te schieten hierin ben ik alles eens van een andere kant gaan bekijken. Wat IS “Het huishouden” eigenlijk? Als ik zeg dat ik een slechte huisvrouw ben, klopt dat dan wel?
Als ik het etiket “Slechte huisvrouw” of “Rommelkont” van mezelf afhaal, kom ik tot de conclusie dat er een héleboel kwaliteiten ónder die, veel te overbelichte, laag zitten.
Heb je even?….
Boodschappenmanager (ook wel: zorgendathetniemandaanietsontbreektmanager)
Keukenmanager
Goedesfeermanager
Stof-en-zuigmanager
Wasverzamel-was-droog-vouw-strijk-en-opruimmanager
Hondenuitlaat-en-eten-geef-manager
Vuilnismanager
Troostmanager
Opvoedmanager
Logistieke manager (Wie-Wat-Wanneer-Hoelaat en Waarom-manager)
Tijdsmanager
Vervoersmanager
Ziekemensenmanager
Vakantiemanager
Huiswerkmanager
Geldmanager
Socialecontactenmanager
And the list goes on and on and on…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *