Verkeerd verbonden

“Mama, wat betekent dat: Verkeerd verbonden?”
 “Uuuuuh hoe leg ik dat uit?
Nou kijk, vroeger, heel lang geleden, bestond er nog geen telefoon.”
“Geen telefoon? Hoe moesten de mensen elkaar dán bellen?”
(Het arme kind heeft de intelligentie van haar moeder geërfd)
“Nee lieverd, er WAS geen telefoon. Als mensen elkaar nodig hadden schreven ze elkaar een brief of stapten op hun fiets en gingen ze lángs.
Toen werd de telefoon uitgevonden en hadden maar een paar mensen in een dorp of stad een telefoon thuis. Als Mw Jansen dan met Mw Pieterse wilde bellen dan nam ze de hoorn van de haak….”
“Haak? Wat is nou weer een haak?”
“(zucht) Een telefoon zag er vroeger heel anders uit dan tegenwoordig. Mama zal  wel  even een plaatje Googelen van een ouderwetse telefoon en dan zie je wat een haak is. Kijk zoiets:
Maar goed, Mw Jansen pakte dus de hoorn van de haak en draaide het nummer van een telefooncentrale.”
“Draaien? Waar draaide ze dan aan?”
“(grote zucht) Zoals ik net zei zag een telefoon er vroeger heel anders uit. In plaats van druktoetsen zat er een schijf op met nummertjes en daar draaide je aan. “
“Vet!”
“Ja heel vet. Die mevrouw vroeg dan aan Mw Jansen wie ze wilde spreken. Mw Jansen zei dan: Mw Pieterse graag. De mevrouw van de telefooncentrale zorgde er dan voor dat Mw Jansen en Mw Pieterse MET ELKAAR VERBONDEN werden door stekkertjes met elkaar te verbinden.  Omdat er nog maar weinig mensen een telefoon hadden wist de mevrouw van de telefooncentrale de nummers uit haar hoofd. Later kwamen er steeds meer mensen met een telefoon en ging er wel eens iets mis met het verbinden. De mevrouw van de telefooncentrale maakte dan een foutje en in plaats van Mw Pieterse kreeg Mw jansen een HELE andere mevrouw aan de telefoon. “Met Mw Klaassen” “Met wie?” “Met Mw Klaassen van de dorpsstraat spreekt u” “Oh dan ben ik VERKEERD VERBONDEN door die muts van de telefooncentrale”
“Mam!” (dikke pret)
“Maar jij zei gisteren door de telefoon “Oh sorry, dan heb ik verkeerd gedraaid” maar jij KAN helemaal niet draaien toch?”
“Nee dat klopt. Toen mama opgroeide waren er helemaal geen telefoons met druktoetsen dus mama is gewend om Draaien te zeggen . Weet je wat voor telefoon wij vroeger thuis hadden? Deze:
“hahahaha wat een lollig ding!
Maar nu heb je een Iphone he mam. “
“Ja lieverd, nu heeft mama een Iphone maar mama verlangd soms wel eens naar die lollige telefoons met draaischijf!”
Wat zeg jij als je per ongeluk iemand anders aan de telefoon krijgt dan de bedoeling was?

20 gedachten over “Verkeerd verbonden

 1. Mireille

  Hahaha…grappig zeg!
  even denken….
  “Oh sorry dan heb ik het verkeerde nummer gedraaid”
  ja ik zeg serieus ook nog steeds gedraaid.
  Nooit bij stil gestaan.
  Lollig!

 2. Iris

  Haha, gaaf! Ik weet niet wat ik zeg, ik denk ook ‘verkeerd gedraaid’. Maar ik heb dat bijna nooit meer met die voorgeprogrammeerde nummers.

 3. De Merle

  :):):):))))
  Lachen, als je je kinderen iets moet uitleggen van (nog niet eens zo) lang geleden… Ik werkte voor het computertijdperk op een bank, nou probeer dat maar eens te vertellen; een leven zónder computer.
  Enne…ik zeg geloof ik nog steeds “verkeerd verbonden”(terwijl ik toch echt van na die mutsen ben hoor) hahaha

  Groetjes,
  Karin

 4. Flo

  Heerlijk, jeugdsentiment…

  Vroeger hing er zo’n zwarte bakelieten telefoon mét draaischijf aan de muur. Later werd dit een crèmekleurig toestel wat op het telefoonkastje stond. Ook met draaischijf. Weer later werd die vervangen voor een crèmekleurig modern toestel met druktoetsen! Zoooo hip.

  Ik werk als telefoniste en als men nu tegen mij zegt dat ze verkeerd verbonden zijn, dan zeg ik steevast dat ze dan beter een ander ziekenhuis of arts kunnen zoeken. :)))
  Moet men altijd even over nadenken, vreemd genoeg.

  Zelf zeg ik altijd dat ik het verkeerde nummer heb gedraaid. Mijn man zegt vaak: oh sorry, ik heb verkeerd gevingerd. 😉

  1. Barbaramama Bericht auteur

   Hahaha dank voor je reactie!

   Die ga ik onthouden! Ik ga voortaan ook zeggen:”Sorry, ik heb verkeerd gevingerd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.