Voorbereidingen

Door alle drukte rondom de verhuizing zou ik bijna vergeten dat we óók nog een bruiloftje moeten organiseren!
9 September 2011 gaan we trouwen. De datum staat vast, de tijd staat vast, de plek waar we een kleine receptie gaan houden en later gaan eten met familie en vrienden is ook vastgelegd. In mijn hoofd (en hart) ben ik nu vooral bezig met de inrichting van ons nieuwe huis en eigenlijk nog niet zo met de bruiloft.We trouwen beiden voor de tweede keer en ik had mezelf wijsgemaakt dat ik er dit keer “niet zo’n heisa” van zou maken.  En trouwens, het budget is na de koop van een huis en de verhuizing aardig geslonken waardoor er weinig geld over blijft voor een bruiloft-met-alles-erop-en-eraan. Voor mij geen witte jurken, geen bruidstaarten, geen trouwboeketten waar je een godsvermogen voor neer moet tellen, geen sjieke trouwauto waar we toch maar 10 minuten in zitten, geen dure fotograaf, voor mij zelfs geen peperdure trouwring, geen Honeymoon, geen feest tot diep in de nacht met dronken zwagers en geen huwelijksnacht in een hotelletje…..
Maar afgelopen  week “betrapte” ik mezelf erop dat er in mijn hoofd langzaam een beeld ontstond van Onze Trouwdag. Doordat er weinig geld over is zullen we creatief moeten zijn. En dat is precies wat ik leuk vind!
Niets ten nadele van mijn eerste trouwerij hoor (Kasteel, paarden,ridders, taarten aansnijden sabels, énorme jurk, groot feest enz enz..) maar achteraf zie ik dat ik vooral een trouwdag had voor de buitenwereld. Nu voelt het echt als ONZE dag. Geen moeders of tantes die zich er tegenaan bemoeien, geen mensen uitnodigen omdat “het zo hoort” en geen standaard verhaaltje van een ambtenaar over ringen die rond zijn en symbolisch staan voor het leven blablabla.
Stiekem ben ik aan het fantaseren over What to wear on my little big day. En hoe meer ik rondkijk en rondgoogle, hoe beter ik weet wat ik wil

Ik besef dat dit verhaal vol staat met ik, ik en wat ik wil maar mijn Lief vind het allemaal goed. Hij zegt dat het trouwen met zijn jeugdliefde al genoeg is. Zucht…nu worden we ook al romatisch.

Deze jurk kwam ik tegen en ik vind ‘m helemaal geweldig!

Hmm, toch iets té voor iemand die zegt geen echte trouwjurk aan te willen he?
Maar omdat ik geen trouwboeket wil, vind ik dit dan weer wél een goede optie:
Goh, ik voel me weer helemaal begin 20 
Verliefd
Nieuw huis
Trouwerij voorbereiden
Zucht……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *