Snailmail

Gewone handgeschreven post (jeweetwel… een stuk papier of kaartje met handgeschreven tekst waar je dan op de envelop een postzegeltje plakt en opstuurt) heet tegenwoordig snailmail. Oftewel: Slakkenpost. Omdat het zo langzaam gaat.

Alles moet snelsnel tegenwoordig. Een brief of kaartje dat een paar dagen onderweg is vinden we te lang duren. E-mailen gaat sneller. Het is ook zo makkelijk om vanuit je luie stoel iemand een berichtje; of zelfs een verjaardagskaartje, te sturen. Er zullen zelfs al sites bestaan waar je al je verjaardagen opgeeft en dat er dan automatisch kaartjes verstuurd worden. Het moet niet gekker worden zeg!

Maar toch gaat er niets boven een écht kaartje, of een echte brief krijgen! In een echte brief of kaart voel je de energie en aandacht van degene die hem stuurde. Dat voel ik bij een email toch een stuk minder. Ik neem me regelmatig voor om vaker handgeschreven kaartjes te versturen. Voor een verjaardag, om iemand sterkte te wensen of zomaar….

Attent-zijn = een werkwoord


Dusss…een kaartje naar de dochter van een vriendin, die de laatste paar dagen op de basisschool doorbrengt en na de vakantie naar het Voortgezet onderwijs gaat. En een kaartje naar mijn (ex) schoonmoeder die sinds 2 weken weduwe is en wel een lief woordje kan gebruiken.

Aan wie stuur jij vandaag een kaartje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *