Corner View: statues and fountains

Het onderwerp van de corner view van deze week is: standbeelden en fonteinen. Nu is de omgeving waar ik in woon niet erg dikbezaaid met fonteinen en standbeelden maar als ik aan beeldjes en fonteinen denk dan kom ik al snel op Manneke Pis
Ik ben 1 keer in Brussel geweest en had me vreselijk verheugd om nu ein-de-lijk eens Manneke Pis in het echt te gaan bekijken want  “in Brussel zijn geweest en NIET mannetje pis hebben gezien” kan natuurlijk niet he?
Nou, wat viel dat tegen zeg! Ik had een groot beeld verwacht met een enorme fontein maar in plaats daarvan zag ik een “lullig” beeldje van een ventje die een heel klein straaltje liet lopen. Wat een teleurstelling zeg!
In the area where i live there aren’t lots of statues and fountains. But when i think of statues and fountains, i think of “Manneke Pis” (=Dutch for little man urinating)
I have been to Brussels once and i  was really excited and looking forward to see “Manneke Pis” in real!
But boy, was i dissapointed! I was expecting a huge statue and a big fountain but instead of that i saw this little fellow whith his tiny little fountain….
Please visit other Corner views. You can find them in de sidebar on Jane ’s page.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *