Leave me alone!

Niets ten nadele van zijn muziek hoor. En niets ten nadele van wat hij betekent heeft voor de popgeschiedenis…maar ik ben zó KLAAR met Michael Jackson! Zó KLAAR met de hele hype rondom zijn persoon. Ook ik heb genoten van zijn muziek…way back in the eighties. Ik ben toen verschrikkelijk verliefd geworden op mijn eigen Michael omdat hij als geen ander de moonwalk kon en Michael Jackson kon nadoen op playbackshows (nu beter bekend als Popstars, X-factors, so you think you can dance, Idols enz enz enz enz enz enz..) maar het is nu bijna 25 jaar later mensen! Oke, de man is dood, overleden..misschien wel vermoord en dat is heel erg maar ik vind het te triest voor woorden dat iemand uit pure eenzaamheid sterft en dan vlak na zijn dood ineens zóveel aandacht krijgt! Door de hype die er nu onstaat is de nieuwe generatie Michael Jackson-fans opgestaan. Kinderen van amper 7 jaar oud die hem nadoen en met een fietsenrekmondje slissend zeggen: “Wattt ik van Michael Jacksssson vind issss te groot vvvoor woorden!” Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van de zoveelste talentenshow: My name is Michael. Mijn dochters wilden het heel graag zien want zijn ook erg onder de indruk van de wit geworden zwarte man met coole moves, één handschoen en plastic neus, dus zaten we voor de buis. Wat er voorbij kwam was zielig. Met gekromde tenen hebben ik en mijn eigen Michael zitten kijken naar sneue fans die een dansje ingestudeerd hadden, een hoed opgezet hadden en dachten dat ze de nieuwe Michael J waren! En als klap op de vuurpijl krijgen we straks ook nog het programma Move like Michael Jackson op SBS6. Ik kan niet wachten!
Oja,ook kunnen we straks de docu-soap gaan bekijken over de overgebleven broertjes van de Jackson Five. Ik weet er natuurlijk helemaal niks van maar ik word onpasselijk van dat gejank voor de camera. “oooow we missen ons kleine broertje zo!” Mijn NEUS! (hmm misschien niet zo’n handige woordkeuze Bar!) Het komt op mij allemaal zo gemaakt over en ik denk dan: “had maar iets meer naar hem omgekeken toen hij nog leefde” maar dat is natuurlijk mijn eigen bevooroordeelde kijk hierop. Misschien liepen ze de deur wel plat bij elkaar.


Ik roep voor mezelf maar even een gepaste Michael Jackson stilte in…..


Deze is van Michael voor ons allemaal!

“>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *