STOM!!!

Ik ben een positief mens! Als je in de dikke van Dalen het woordje ~positief~ opzoekt staat er een foto van mij!

Ik bekijk altijd alles van de positieve en zonnige kant. Ik heb zelfs de irritante (voor de ander) gewoonte om de zwartkijker meteen te confronteren met de zonnige kijk op de zaak. Gewoonte? Het is bijna een drang….een missie! Sinds een aantal jaar is mijn levensmotto: “Vechten tegen de realiteit verlies je altijd”. Wat heeft het voor zin om stress te voelen om dingen die jij niet kan veranderen? Je ergeren aan een rood stoplicht? Zonde van je tijd. Het ding gaat écht niet sneller op groen omdat jij je kwaad maakt. Sjaggerijnig op de fiets als het regent? Wordt het sneller droog als je de weergoden vervloekt? Boos worden omdat je kind voor de zoveelste keer de beker melk om gooit? Helpt het om te voorkomen dat het wéér gebeurt of maak je daarmee het voorval van de net omgegooide beker ongedaan? Nee, nee en nee……
Maarrrr, eerlijk is eerlijk,voordat jullie denken dat ik immuun ben voor tegenspoed, ook ik kan me storen aan dingen. Ook ik mopper wel eens op dingen die tegenzitten. Maar altijd met de wetenschap dat dingen zijn zoals ze zijn. Omdat het zeer slecht is om irritaties op te kroppen voel ik de behoefte om ze dan maar in één keer allemáál te benoemen zodat ik dan weer positief verder kan…..

Stom!
Dat ik mijn kinderen maar een half jaar per jaar zie!

Dat de ijscoboer in de zomer altijd om half zes al, dus vóór of onder het eten, langskomt!

Dat planten bij mij altijd doodgaan!!

Kinderlokkers!

Dat ik afhankelijk ben geworden van de TomTom om ergens te komen!

Dat mijn vriendinnetje 71 kilometer bij mij vandaan woont!

Dat ik ongeveer 6 jaar achterloop met foto’s inplakken!

Dat ik überhaupt nooit meer foto’s laat afdrukken!

Dat mijn waterproof mascara tóch uitloopt!

Nachtdienst!

Reclame tussen mijn favo pragramma’s door!

Dat de lampen die ik aandoe vaak kapot springen!

Dat alles zoveel geld kost!

Huishouden!

Volwassen vrouwen met Mickey Mouse-truien en Snoopy-sokken!

Dat er geen melk of suiker in huis is als ik ergens koffie kom drinken!

Roken!

Mensen die veel mopperen en schelden!

Dat ik niet mooi kan zingen!

Oorlog! En dat ik vaak wel weet wáár maar niet waarom er precies oorlog is.

Als internet er uit ligt!

Dat ze mijn kliko óm de week legen!

Dat er maar 24 uur in een dag zitten.

Kriebel op mijn rug waar ik zelf niet bij kan!

Dat de schepper er niet voor gezorgd heeft dat armen langer zijn zodat je er wel bij kan!

Dat ik geen dikke bos krullen heb!

Vrouwenhandel!

Jaloezie!

Dat het woord `kraaienpootjes` de lading niet meer dekt!

Ruzie!

Er net te laat achterkomen dat het wc-papier op is!

Dat mijn wasmachine soms om onbegrijpelijke reden niet centrifugeert!

Dat je aan de buitenkant van een mandarijn niet kan zien of ie lekker is of niet!

Dat er mensen zijn die Urnie zeggen tegen Ernie en “zeuven” tegen 7!

Dat ik nu, op mijn 37ste, nog steeds denk dat ik bevestiging van anderen nodig heb!

Dat ik te weinig tijd en energie steek in lieve mensen!

Dat vrouwen moeten betalen voor hun tampons en maandverband!

Dat vriendschappen “verwateren”!

De “groetjes” moeten doen van iemand áán iemand anders!

Dat mensen in het voorbijgaan vragen: “Hoe gaat het?” en dat ze eigenlijk helemaal niet willen weten hoe het écht met je gaat!

Dat je even met je ogen knippert en je kinderen ineens groot zijn!

Dat lieve, leuke mensen óók dood gaan.

Postzegels verzamelen.

Dat elk jaar rond 5 december zwarte piet ter discussie staat!

Dat negerzoenen geen negerzoenen meer heten!

Dat blanke vla dan wel weer mag!

Dat er mensen zijn die écht gaan carspotten!

Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus!

Zo…lekker! En nu weer in de positieve modus Bar!

6 gedachten over “STOM!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *